AEC Hack hackathon

Komend weekend (24-25 oktober) is er in Eindhoven een Hackathon waarbij de deelnemers zich vast gaan bijten in een aantal verschillende uitdagingen. Er zullen veer verschillende mensen zijn met hun eigen achtergrond. En die verschillende blikken kunnen wel eens voor bijzonder oplossingen gaan zorgen.

Deze uitdagingen variëren van het gebruiken van opendate voor de keuze voor woning renovatie tot het bedenken van andere toepassingen voor CB-NL.

De challenge die ik uiteraard interessant vind is The enrichment of building models with informatie from non-modelling advisors. Dit is namelijk een vraagstuk (welke ik zelf heb ingebracht) waar ik mij dagelijks aan stoot. Hoe krijgen we inpunt van adviseurs, leveranciers, constructeurs en mogelijk in de toekomst architecten in een ontwerp model. Op dit moment wordt het een last die de modelleur is komen te liggen, maar dit is niet wenselijk.

Naast de presentatie van de van het verrijken van modellen met informatie van niet modellerende partijen ben ik ook het hele weekend aanwezig om lekker mee te “hacken”.

Meet informatie kun je hier vinden: AECHack.com

En meld je aan!!!